Olujno nevreme u Hrvatskoj: Pijavica i grad, vetar rušio stabla i krovove /video, foto/

Pratite nas
Najavljeno nevreme stiglo je u Hrvatsku. Cela zemlja će biti pod udarom lošeg vremena, a prema najavama najgore će biti na Jadranu, za koji je na snazi narandžasti alarm. Ostali deo Hrvatske je pod žutim upozorenjem.
Nevreme praćeno kišom i jakim vetrom zahvatilo je nešto pre 9 sati područje Đakovštine i rubne delove grada Osijeka. Vetar je rušio drveće na puteve, električne vodove i krovove kuća.

Nestalo struje, stabla padala na puteve

Civilna zaštita objavila je kako je olujno nevreme praćeno grmljavinom i jakim vetrom u 08.35 zahvatilo Vukovarsko-sremsku županiju. Zabeležene su štete na električnoj mreži širom županije i prekid napajanja električnom energijom, štete na privatnim stambenim objektima i poslovnim zgradama i veći broj oborenih stabala. Nisu zabeležene štete zbog velike količine vode.
Izuzetno jak vetar prouzrokovao je štetu i na pojedinim objektima u vinkovačkom i vukovarskom područje, pri čemu je vetar lomio krošnje drveća, s kojih je nosio limeni krov. Oštećeni su i pojedini automobili usled pada grana i limova s krovova. Jaka kiša prouzrokovala je problem s odvodima u pojedinim domaćinstvima na nižim područjima.
Državni hidrometeorološki zavod izdao je za danas, 5. avgusta narandžasto upozorenje za područje osječke, riječke, kninske, splitske i dubrovačke regije. Na području osječke regije izraženi pljuskovi s grmljavinom i kratkotrajno jakim i olujnim udarima vetra. Mogućnost bujičnih i urbanih poplava, i grada, prenosi Jutarnji list.
Na području kninske regije lokalno obilna kiša i izraženi pljuskovi s grmljavinom, lokalno obilnom oborinom u kratkom vremenu i kratkotrajno olujnim udarima vetra. Na području riječke, splitske i dubrovačke regije izraženi pljuskovi s grmljavinom i kratkotrajno olujnim udarima vetra.

Zabeležene pijavice i lokalno obilna kiša

U Trstu i na Umaštini zabeležene su dve pijavice, no nisu dotakle površinu. Nakon prolaska nestabilnosti počeo je da duva umeren i jak zapadni vetar koji je značajno podigao valovitost mora, no prema trenutnim informacijama nema šteta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala