Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Južna Koreja priredila senzaciju u Tokiju!

© AP Photo / Frank AugsteinOdbojkašice Južne Koreje – OI Tokio
Odbojkašice Južne Koreje – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Pratite nas
Ženska odbojkaška reprezentacija Južne Koreje napravila je senzaciju pobedivši Tursku u četvrtfinalu Olimpijskih igara – 17:25, 25:17, 28:26, 18:25, 15:13.
Očekivala se rutinska pobeda aktuelnih vicešampionki Evrope jer su dosta iskusnija i kvalitetnija ekipa od Južne Koreje, ali to se na terenu nije videlo.
Koreja, koja je između ostalog bila u grupi sa Srbijom, odigrala je na spektakularnom nivou, sve devojke su dale doprinos, a najbolja je bila kapiten Jeon Kung Kim sa 26 poena.
Kim je prva zvezda Južne Koreje, jedna je od boljih korektorki sveta, ali godinama nije mogla sam da vuče reprezentaciju, te su odbojkašice ove države uglavnom završavale takmičenje u grupi ili na startu nokaut faze.
Ipak, ovoga puta kockice su se poklopile, pored Kim odlično je odigrala i Park, a doprinos su dale i Jang, Jeong i Kim (Heđin).
Utakmica nije dobro krenula u za Koreju, Turska je bez problema osvojila prvi set i utisak je bio da će nastaviti u istom ritmu.
Međutim, Koreja se probudila i dobili smo neočekivani spektakl u Arijake areni. Preokrenule su rezultat, povela 2-1, ali nisu uspele da završe meč u četiri seta, te je „majstorica“ odlučila pobednika.
U petom setu Turska je imala tri poena prednosti (6:3), ali ni to joj nije bilo dovoljno. Južna Koreja se vratila i na kraju slavila 15:13.
U polufinalu ih očekuje duel protiv Brazila ili Rusije. U drugom polufinalu sastaju se Amerika, koja je rutinski pobedila Dominikanu, i bolji iz susreta Srbija Italija.
Naše odbojkašice na teren izlaze u 10.00 po srednjeevropskom vremenu.
Detalj sa utakmice SAD – Australija, OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Srbija protiv Amerike za finale Igara!
Odbojkaši Francuske slave pobedu protiv Poljske - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Francuska eliminisala svetskog šampiona!
Italijanski odbojkaš - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Šok – kraj za vicešampione iz Rija!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala