Ruske turiste evakuišu iz Bodruma; „Iljušin“ za gašenje požara stigao u Antaliju

© FotoVatrogasci gase požar u šumi u blizini turskog sela Bajir nekoliko kilometara od Marmarisa
Vatrogasci gase požar u šumi u blizini turskog sela Bajir nekoliko kilometara od Marmarisa - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2021
Pratite nas
Stotinak ruskih turista evakuisano je iz hotela u Bodrumu gde je danas ponovo izbio požar, rekao je za Sputnjik predstavnik ruskog konzulata u Antaliji.

„Oko 15 sati ponovo je izbio požar u istočnom delu grada gde se nalaze stambena naselja i nekoliko hotela. Da bi se izbegle eventualne žrtve vlasti su odlučile da se sprovede preventivna evakuacija. Sve se odvija bez panike i organizovano. Deo turista se brodovima prebacuje u centar grada. Među njima je i oko 100 ruskih turista. Njihovi životi nisu ugroženi“, navodi predstavnik konzulata.

Prema rečima ministra poljoprivrede i šumarstva Bekira Pakdemirlija, u šest provincija na jugu zemlje u toku je gašenje 20 požara. Vatrena stihija je od srede odnela šest života. Prema najnovijim podacima, broj povređenih premašio je 400.
Na udaru je pored Bodruma bio i Marmaris.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas je posetio Antaliju kako bi se na licu mesta upoznao sa stanjem stvari. Prema njegovim rečima, razmatra se mogućnost da su požari podmetnuti.
Na zahtev Ankare u borbu protiv požara biti upućena konsolidovana vazduhoplovna grupa Ministarstva odbrane i Ministarstva za vanredne situacije Rusije od 11 jedinica tehnike, saopšteno je ranije danas u Moskvi.
Avion Il-76 Ministarstva za vanredne situacije Rusije doleteo je u Antaliju gde će učestvovati u gašenju požara.
Administracija turskog predsednika ranije je saopštila da je iz Rusije u Tursku poslato pet aviona za gašenje požara Il-76 i tri helikoptera Mi-8
Od ranije se u tom turskom regionu nalaze tri ruska amfibijska aviona Be-200.
Avion Be-200ČS za gašenje požara - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Putin poslao pomoć: Ruski avioni gase vatrenu stihiju na jugu Turske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala