Amerika uvela nove sankcije protiv sirijskih obaveštajnih struktura

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaDamask u Siriji
Damask u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države uvele nove sankcije protiv Sirije koje su usmerene na pojedina odeljenja vojne obaveštajne službe u zemlji i lica povezana sa njima, saopšteno je na sajtu američkog Ministarstva finansija.
Amerika je uvela nova ograničenja protiv osam fizičkih lica, od kojih je šestoro državljana Sirije. Gotovo svi su službenici obaveštajnih službi zemlje. Još dve osobe protiv kojih su uvedene sankcije su državljani Tadžikistana i Turske.
Američka patrola kod nalazišta nafte u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Rusija: Amerika nastavlja sa švercom sirijske nafte
Pored toga, SAD su uvele sankcije protiv nekoliko institucija kazneno-popravnog sistema Sirije i nekoliko odeljenja sirijske vojne obaveštajne službe.
U saopštenju američkog Ministarstva finansija navodi se da će SAD nastojati da osiguraju da sankcije koje su uvele protiv Sirije ne liše njene građane mogućnosti pristupa međunarodnoj humanitarnoj pomoći.
SAD su uvele nove sankcije protiv Sirije prema „Cezar zakonu“ 1. juna, „koji omogućava primenu oštrih ekonomskih sankcija kako bi Asadov režim i njegove pristalice bili odgovorni za svoje brutalne akcije protiv sirijskih građana“.
Sankcije su uključile predsednika Sirije Bašara Asada i njegovu suprugu. Kasnije su sankcije uvedene i protiv sina lidera Sirije.
Pročitajte još:
Amerika uvela nove sankcije prvoj dami Sirije
Lavrov: Nezakonito oružano prisustvo SAD u Siriji
Vojna i naftna industrija Sirije na meti američkih sankcija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala