Velika potražnja za helikopterima - Rusija povećava proizvodnju

© Sputnik / Lola ĐorđevićNalet helikoptera Mi-35
Nalet helikoptera Mi-35  - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Pratite nas
Holding „Helikopteri Rusije“ isporučiće 190 vojnih i civilnih letelica, kako u Rusiji tako i u inostranstvo, što je za 20 helikoptera više nego prošle godine, saopštio je Sputnjiku generalni direktor kompanije Andrej Boginski.

"Imamo planove da ove godine realizujemo oko 190 helikoptera. Oni se raspoređuju na sledeći način: oko 50 helikoptera je narudžbina države (Ministarstva odbrane, Ministarstva za vanredne situacije i drugih resora), oko 55 otpada na vojno-tehničku saradnju, dok su 85 helikoptera civilni - za Rusiju i inostranstvo", rekao je Boginski.

Kompanija je u 2020. godini isporučila 170 helikoptera, od kojih su 95 vojna.
Holding "Helikopteri Rusije" - jedan od svetskih lidera helikopterske industrije, jedini je konstruktor i proizvođač helikoptera u Rusiji. Holding je osnovan 2007. godine. Glavna kancelarija se nalazi u Moskvi. U sastav holdinga ulazi pet fabričkih p0ostrojenja, dva konstruktorska biroa, kao i preduzeća za proizvodnju i održavanje delova, remontne fabrike i servisne kompanije koje pružaju podršku nakon prodaje u Rusiji i u inostranstvu.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala