Jedna osoba stradala u eksploziji u Leverkuzenu /foto, video/

© AP Photo / Martin MeissnerVatrogasci, Nemačaka
Vatrogasci, Nemačaka - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Pratite nas
Jedna osoba je stradala, a četiri lica su nestala nakon eksplozije koja je ranije danas potresla industrijski park u Leverkuzenu, gradu u zapadnoj Nemačkoj.
Požar u „Hemparku“, u kojem su između ostalog smeštene hemijske kompanije „Bajer““ i „Lankses", ugašen je nakon eksplozije koja se dogodila u 9.40 sati po lokalnom vremenu, saopštila je kompanija „Kurenta“, operater tog hemijskog parka, a prenosi agencija Rojters.
„Duboko smo potreseni tragičnom smrću jednog kolege“, rekao je šef „Hemparka“ Lars Fridrih u sklopu niza tvitova, dodajući da su nestale četiri osobe.
Službe hitne pomoći spasile su 12 lakše povređenih i još četvoro ljudi sa težim telesnim povredama, saopštile su vlasti Leverkuzena.
Pored toga je navedeno da je nestalo pet osoba.
Nemačka televizija „Velt“, pozivajući se na gradske službe bezbednosti, izvestila je da je jedna osoba mrtva, ali nije jasno da li je reč o jednoj od nestalih osoba.
Policija je zatražila od stanovnika u oblastima bliskim eksploziji da ostanu u svojim domovima i da zatvore vrata i prozore.
Rečeno je i da bi trebalo da isključe klimatizacione sisteme, dok se vrše merenja zagađenosti vazduha zbog mogućeg toksičnog gasa.
Građani su sirenama i putem mobilne aplikacije Nemačke civilne zaštite upozoreni na „ekstremnu opasnost“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala