Američka kompanija predložila Ukrajini da se na prostoru te države testira preparat protiv korone

CC0 / Piksabej / Lek za virus korona
Lek za virus korona - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2021
Pratite nas
Američka kompanija predložila je Ukrajini da se na njenoj teritoriji sprovede kliničko testiranje preparata protiv virusa korona, saopštio je glavni epidemiolog Ukrajine Igor Kuzin.

„Obraćali su nam se iz inostranstva sa predlozima da se ovde sprovedu klinička testiranja lekarskih preparata. Postoji nacionalni registar kliničkih testiranja u kojem se odmah mogu videti koja sve klinička testiranja se zvanično izvode u Ukrajini. Ta sfera je dobro regulisana i transparentna. Uz to, na sajtu Ministarstva zdravlja se mogu videti odgovarajući nalozi. Do sada su pet takvih istraživanja završena, veći deo je još uvek u procesu ili tek počinju. Na primer, Ukrajini se 12. jula obratila korporacija iz SAD sa predlogom da se kod nas obavi kliničko testiranje preparata za prevenciju i lečenje kovid 19“, rekao je Kuzin u intervjuu portalu "Apostrof".

On je naglasio da takva istraživanja ne iniciraju države, "između ostalog zbog mogućeg konflikta interesa sa proizvođačem u sferi nabavki lekova". Uglavnom, takva istraživanja inicira farmaceutski sektor.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala