Putin razgovarao sa Merkelovom: Tri teme najvažnije

© Sputnik / Mikhail KlimentyevPredsednik Rusije Vladimir Putin nakon razgovora sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom
Predsednik Rusije Vladimir Putin nakon razgovora sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom  - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Pratite nas
Nemačka kancelarka Anegla Merkel razgovarala je sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o situaciji u Ukrajini, "Severnom toku 2" i tranzitu gasa preko Ukrajine.

"Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Telefonski razgovor se odnosio na realizaciju Minskih sporazuma o mirnom rešavanju konflikta na istoku Ukrajine. Bilo je reči i o energetskim pitanjima, kao što je tranzit gasa preko Ukrajine i gasovod "Severni tok 2". Razgovarano je i o bilateralnim pitanjima", navodi se u saopštenju kancelarije nemačke vlade.

Američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Amerika i Nemačka postigle sporazum o „Severnom toku 2“
Kako su naveli u Kremlju, tokom razgovora dva lidera su razmenila mišljenje o mogućnosti produženja sporazuma između "Gasproma" i "Naftogasa Ukrajina" o transportu gasa preko Ukrajine i nakon 2024. godine.
Putin je skrenuo pažnju Merkelovoj na diskriminatorski zakon "O autohtonim narodima Ukrajine".
Ruski lider i nemačka kancelarka su se dogovorili da nastave kontakte.
Ranije je zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland saopštila da su se Vašington i Berlin postigli sporazum o "Severnom toku 2". Po njenim rečima, Nemačka i SAD će tražiti produženje sporazuma između Kijeva i Moskve o tranzitu gasa na 10 godina.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala