Ambasador Rusije u SAD: Shvatio sam zašto Amerikanci ne vole Ruse

© Sputnik / Mihail Turgiev / Uđi u bazu fotografijaRuski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda
Ruski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Pratite nas
Problemi sa nepoverenjem između Moskve i Vašingtona pojavili su se i pre ukrajinske krize, a glavni razlog tome je što se u američkim medijima pojavljuje pregršt lažnih informacija o ruskoj spoljnoj politici, tvrdi ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.
„Smatram da danas nedostaje vere da može da se izgradi poverenje između Moskve i Vašingtona. Svaki dan pokušavam da shvatim kada se to dogodilo – da je Rusija postala neprijatelj Amerike, međutim, teško mi je tačno da to odredim. Čini mi se pre desetak godina, ali ne tada kada je počela ukrajinska kriza“, kazao je on.
Antonov je dodao i da su aktuelni političari i u Rusiji i u Americi dužni da poprave stvari jer su obe zemlje „osuđene na saradnju“.
Takođe je naveo i da nema vremena za nesuglasice jer je neophodno rešavati goruće probleme, a to su pandemija, terorizam i klima.

„Pogledajte samo šta se dešava u Avganistanu nakon što su Amerikanci odlučili da izvuku odatle svoju vojsku. Pogledajte šta sve moramo da radimo zajedno“, dodao je.

Ukrajina – pion u borbi protiv Rusije

U osvrtu na Ukrajinu Antonov je rekao da američki političari tu zemlju koriste kao piona za vršenje pritiska na Rusiju iako mnogi Amerikanci čak ni ne znaju gde se ta zemlja nalazi.

„Ne razumem kakve političke interese američka administracija ostvaruje u Ukrajini? Ta zemlja je jako daleko. Razgovarao sam o tome sa mnogim političarima, a mnogi čak ni ne znaju gde se ta zemlja uopšte i nalazi, uopšte se ne šalim“, dodao je.

Govoreći o „Severnom toku 2“ Antonov je rekao da sva neslaganja američke administracije po pitanju tog projekta predstavljaju vid nelojalne konkurencije budući da je taj gasovod isključivo komercijalni projekat.
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Ukrajina ponovo moli Ameriku: Zaustavite „Severni tok 2“, opasan je
„Za nas je to ekonomski projekat i ništa više od toga. Želimo da prodajemo svoj proizvod onima koji žele da ga kupe. To ti kupci treba da rešavaju po kojoj ceni žele da kupe naš proizvod“, zaključio je.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala