Nevreme u BiH: voda nosila put, poplavljena dvorišta

© Foto : Sputnjiku ustupio Branko KostićŠilovo - Najteže je stradalo Kosovsko Pomoravlje.
Šilovo - Najteže je stradalo Kosovsko Pomoravlje.  - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Pratite nas
Kiša, koja je nakon duže vremena i u većim količinama padala i na području Zeničko-dobojskog kantona, stvorila je probleme u nekim mestima i na području tog kantona, potvrdio je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK Džavid Aličić.
"Probleme su uglavnom uzrokovali nanosi šljunka, zbog čega su bili zagušeni odvodi na putevima. Na ulazu u Žepče, bio je poplavljen podvožnjak pa su vatrogasci intervenisali i iz vode izvadili jedno putničko vozilo, koje je pokušalo da prodhe, kazao je on, prenosi portal Kliks.
U mestu Dubrave, Grad Visoko, voda je nanela veće količine šljunka i odnela deo makadamskog puta, a u toku je sanacija, dodao je Aličić.
Voda se u zeničkom prigradskom naselju Hece izlila iz ispusta sa autoputa Koridora Vc i poplavila je nekoliko kućnih dvorišta.
Na drugom kilometru uz reku Krivaju, u Zavidovićima, voda se takođe izlila u kućna dvorišta. Bile su ugrožene tri-četiri kuće, ali su vatrogasci uspeli da ispumpaju vodu. U centru Zavidovića, odvod kod mosta nije mogao da primi svu vodu pa je jedan deo autoputa bio potopljen.
Poplave u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Apokaliptične scene u Evropi: Poplave odnele 150 života /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala