Ključa u američkom „zadnjem dvorištu“: Još jedna obojena revolucija ili bunt gladnih

Pratite nas
Kubu su zahvatili masovni protesti kakvih nije bilo decenijama. Uhapšeno je na desetine ljudi, a na ulicama gradova demonstranti su se otvoreno sukobili s policijom izvikujući parole „Dole komunisti. Kuba nije vaša“.
Predsednik Migel Dijaz-Kanel krivce za talas nemira vidi u SAD i njihovim sankcijama. Kubanski narod traži slobodu od autoritarnog režima, poručuje američki predsednik Džo Bajden.
Ko je u pravu: da li se na Kubi događa još jedna obojena revolucija ili bunt gladnih? Kako živi narod Kube koja je od 1962.godine pod američkim embargom? Koliko uverljivo, posle raznih „Majdana“, zvuči izjava američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da je pogrešna tvrdnja o umešanosti SAD u proteste na Kubi? A otkud „američki trag“ u ubistvu predsednika Haitija koordiniranom iz Majamija, grada koji je decenijama centar kubanskih emigranata? O uzavrelom američkom „zadnjem dvorištu“ u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore gosti u studiju dr pravnih nauka, redovni profesor Univerziteta Dušan Vasić i Rajko Petrović, istraživač saradnik iz Instituta za evropske studije. Naš gost Skajpom biće prof dr Dejan Mihailović sa Univerziteta Tehnolohiko de Monterej u Meksiko Sitiju.
Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.
Slušajte nas i ove srede na talasima Radio Novosti 104,7 megaherca i gledajte na fejsbuku Sputnjika ali i odloženo na jutjub kanalu Sputnjik Srbija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala