Južna Afrika šalje vojsku na ulice

© REUTERS / SIPHIWE SIBEKOSituacija u Južnoafričkoj Republici
Situacija u Južnoafričkoj Republici - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pratite nas
Vlada Južnoafričke Republike razmatra ideju o pojačanom raspoređivanju svojih vojnih snaga nakon višednevnih pljački i nasilja, izjavio je danas južnoafrički predsednik Siril Ramafosa.
On je to rekao tokom konsultacija sa liderima političkih partija o načinima za rešavanje aktuelnih nemira, prenosi agencija Rojters, i dodaje da su ga lideri tih stranaka pozvali predsednika da rasporedi više vojnika na ulice.
„Predsednik Ramafosa pozdravio je predloge političkih lidera, navodeći da se radi na pitanju pojačanog raspoređivanja Nacionalnih odbrambenih snaga Južnoafričke Republike“, navodi se u saopštenju iz predsednikovog kabineta.
Protesti u Južnoafričkoj Republici - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Haos u Južnoj Africi: Predsednik najavio nestašicu hrane /video/
Grupe izgrednika su danas pljačkale prodavnice i preduzeća u Južnoafričkoj Republici, usprotivivši se vladinim pozivima da se okonča jednonedeljno nasilje u kojem je stradalo više od 70 ljudi i uništeno na stotine preduzeća.
Nemiri su, takođe, pogodili i bolnice koje se istovremeno bore sa trećim talasom kovida 19.
Nemiri su izbili nakon hapšenja bivšeg predsednika Džejkoba Zume.
On je osuđen prošlog meseca na zatvorsku kaznu zbog odbijanja zahteva Ustavnog suda da svedoči u istrazi o korupciji na visokom nivou tokom devet godina njegovog mandata okončanog 2018. Godine, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala