Đukanović i Krivokapić u klinču

© Foto : Jutjub/skrinšot/Predsjednik Crne GoreMilo Đukanović i Zdravko Krivokapić
Milo Đukanović i Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pratite nas
Kabinet predsednika Vlade Zdravka Krivokapića reagovao je danas na izjave predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, ocenivši da one govore „koliko je otuđenje od realnosti i hipokrizija prisutna u delovanju šefa opozicije“.
Iz Kabineta su reagovali na izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji je rekao da „nema pomirenja“ sa „propagatorima ideje fašizma“, kakvih ima i u „strukturama vlasti“ u Crnoj Gori.
„Od ratnohuškača iz devedesetih, koji se svojim borbenim, velikodržavnim narativom i fašističkim izjavama probijao na političku pozornicu, do „dostignuća“ u kome je naša država u međunarodnoj zajednici prepoznata kao zemlja hibridnog režima, sa zarobljenim institucijama, jesu autentične Đukanovićeve tekovine, od kojih se crnogorsko društvo imperativno mora osloboditi“, navodi se u saopštenju Krivokapića.
Dodaje se da, ako je ako je predsednik države zaista posvećen antifašizmu, demokratskim i progresivnim vrednostima, ne bi sa svojom partijom ostavio podeljenu zemlju, razorenu ekonomiju, i nefunkcionalan sistem, u kome su cvetali korupcija, nepotizam, diskriminacija.
„Apsolutističkom metodu vladanja „država to sam ja“, dolazi kraj, tako da su Đukanovićeva nastojanja da u ime države svoju zaostavštinu pripisuje novoj vlasti, samo predstava za malobrojnu javnost. Dok se deklarativno zalaže za borbu protiv fašizma, sa svojom partijom je već zauzeo poziciju rezervisanu za retrogradne i nacionalističke snage, koje pokušavaju da na sve načine zaustave društveni preporod i ekonomski razvoj Crne Gore“, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da će nova demokratska vlast pružiti puni doprinos u prevazilaženju podela i tako obezbediti da „konačno imamo društvo jednakih šansi, u kome će svaki čovek nesmetano upražnjavati svoja građanska prava“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala