Sastali se Vučić i Orban, Sijartu dodeljen Orden srpske zastave prvog stepena /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićViktor Orban i Aleksandar Vučić
Viktor Orban i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom koji boravi u radnoj poseti Beogradu.
Nakon tet-a-tet razgovora predsednika Vučića i premijera Orbana biće održana plenarna sednica delegacija Srbije i Mađarske, kojoj će prisustvovati i njih dvojica.
Vučić je Orbanu pokazao panoramu srpske prestonice.
"Imao sam čast da danas pokažem Orbanu kako Beograd fantastično napreduje i kako se gradi, kao i prijateljstvo naše dve zemlje", napisao je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije" uz fotografije sa terase zdanja na Andrićevom vencu.
Tokom današnje posete mađarske delegacije Srbije, ministru spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peteru Sijartu uručen je Orden srpske zastave prvog stepena.
© Sputnik / Lola Đorđević Ministru spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peteru Sijartu uručen je Orden srpske zastave prvog stepena
 Ministru spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peteru Sijartu uručen je Orden srpske zastave prvog stepena - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Ministru spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peteru Sijartu uručen je Orden srpske zastave prvog stepena
Kako je najavljeno ranije iz Predsedništva, na kraju posete predsednik Vučić i premijer Orban će se obratiti na zajedničkoj konferenciji za medije.
Delegacija Mađarske, koju predvodi Viktor Orban, doputovala je jutros u Beograd, a na aerodromu Nikola Tesla dočekao ih je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.
Premijer Orban dolazi u posetu Srbiji nedugo nakon što je predstavio svoj predlog reforme EU u sedam tačaka, koji sadrži i to da bi Srbija trebalo odmah da bude primljena u članstvo.
Inače, Vučić i Orban su se od maja do avgusta prošle godine sastali osam puta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala