UEFA presekla: Gol u gostima više ne postoji!

CC0 / Unsplash / Fudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Evropska kuća fudbala UEFA donela je konačnu odluku o ukidanju pravila gola u gostima, koje će stupiti na snagu u sezoni 2021/22.
Navijač sa LGBT zastavom uleteo na teren u toku intoniranja himne Mađarske – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Orban nije gledao utakmicu Mađarske zbog dugihin boja na Alijanc areni
Mesecima se spekulisalo o pomenutoj promeni, bilo je jasno da će se nešto dogoditi, da bi posle čak 56 godina u sedištu UEFA pravilo gola u gostima otišlo u istoriju. 
na zahtev velikog broja klubova, fudbalskih trenera i stručnjaka to pravilo je ukinuto. Ono je doneto 1965. godne u Kupu pobednika Kupova, kako bi se izbegla treća utakmica u slučaju dva nerešena identična ishoda. 
Ukoliko se dogodi da klubovi postignu identičan broj golova, odmah će se igrati dva produžetka po 15 minuta, a uslučaju da i tu rezultat bude isti, pristupiće se izvođenju jedanaesteraca.
​„Pravilo gola u gostima bilo je sastavni deo UEFA od 1965. godine, međutim pisanje o njegovom ukidanju pokrenuto je na mnogim sastancima tokom godina iza nas. Nije bilo jednoglasno, ali mnogi treneri i navijači, i fudbaleri su se izjasnili o ukidanju ovog pravila“, saopštila je UEFA, a za ukidanje pomenutog pravila zalagao se upravo predsednik UEFA Aleksander Čeferin.
► Terzić otkrio detalje razgovora sa Vučelićem
► Poznati svi parovi osmine finala – „goreće“ u Sevilji, Londonu i Kopenhagenu
► Pale se mašine – crveno i crno-beli otputovali na pripreme
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala