Mažić se vraća u srpski fudbal

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaSudija Milorad Mažić
Sudija Milorad Mažić - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije u sredu je održana sednica Izvršnog odbora na kojoj je izabran novi predsednik Sudijske komisije. Smenjenog Milana Karadžića na pomenutoj funkciji nasledio je Dejan Filipović, a raduje povratak našeg najboljeg arbitra Milorada Mažića.
Takođe, doneta je odluka da u narednoj superligaškoj sezoni elitna liga broji 16 klubova, a od sezone 2022/23. u Superligi će se nadmetati 14 klubova.
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Stepijeva kontra: Francuzi marširaju ka tituli, Nemci će brzo kući
Korigovano je i pravilo o bonus igračima tako što će klubovi Superlige biti u obavezi da na terenu imaju jednog igrača do 21 godine svih 90 minuta, umesto dva igrača u prvom poluvremenu.
Ipak, akcenat na Izvršnom odboru bila je Sudijska komisija koja je bila najslabija karika protekle sezone, zbog čega je regularnost konstatno bila na udaru, a fudbal neretko nazivan cirkusom.
Otuda ne čudi što je Milan Karadžić ražalovan, a novi predsednik će biti Dejan Filipović, dok će Milorad Mažić zbog važećeg ugovara na Kipru, biti angažovan kao specijalni savetnik i stručni konsultant. 
Usvojena je konačna verzija Pravilnika o radu Arbitražnog suda na koji je Ministarstvo sporta dalo saglasnost, čime je započeta reforma rada ovog važnog arbitražnog tela.
Usvojen je Kalendar takmičenja za narednu takmičarsku sezonu 2021/2022.
​Nenad Bjeković, zamenik predsednika FSS koji je predsedavao današnjom sednicom Odbora za hitna pitanja, istakao je:
„Želim da obavestim fudbalsku javnost da su sve odluke donete jednoglasno što još jednom potvrđuje jedinstvo Fudbalskog saveza Srbije i njegovih organa. Važno je apostrofirati da su sve odluke donete u jasnoj nameri da se sprovedu korenite reforme u srpskom fudbalu“.
► Arnautović suspendovan zbog psovanja Albanca!
► Partizan protiv vicešampiona Slovačke, Vojvodina i Čukarički idu na Istok
► Ronaldo ispisao istoriju, Francuskoj pripao veliki derbi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala