Italijani stare varalice, a kod Turaka „bez starca nema udarca“

© AFP 2023 / ELVIS BARUKCICFudbaleri italijanske reprezentacije
Fudbaleri italijanske reprezentacije - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Pratite nas
Evropska fudbalska groznica počinje u petak duelom između reprezentacija Turske i Italije, a tim povodom gost Sputnjikove emisije Miljanov korner bio je bivši fudbaler Rade Bogdanović.
Reprezentacija Italije predvođena Robertom Mančinijem jedan je od favorita za osvajača EURA, s obzirom na trenutni kvalitet, formu i želju za postizanjem konačnog cilja fudbalera sa „čizme“. Italija je do takmičenja stigla kroz deset pobeda u deset utakmica, dok pod aktuelnim selektorom nisu doživeli poraz na 25 utakmica.
„Činjenica je da Italija po meni i najviše devalvirala u fudbalskom smislu, i njihova liga i nacionalni tim. Međutim, oni su u toj grupi favoriti, imaju oni trenera koji zna da postavi igru. Manćini je za mene jako dobar takmičar, ne voli ofanzivan fudbal, voli on to da zatvori, pa u lepoj kontri da postigne gol, i onda se ponovo vrati i čeka opet priliku. Čovek igra da ne primi gol, što u ovih poslednjih dve, tri godine je fenomenalan rezultat, da u 25 utakmica ne izgubiš. To je za respekt“, rekao je Bogdanović i dodao u svom stilu:
„Ali Italijani su stari Latini, to su varalice, pogotovo u fudbalu. Znaće oni kad i da spuste i da dodaju. Oni su nacionalni tim koji zna da se takmiči, ima tradiciju osvajanja, nikad nisu za potcenjivanje“.
Sa druge strane, Turka je tokom kvalifikacija dozvolila rivalima svega tri gola na deset utakmica, dok se posebno istakla u duelima sa još jednim favoritom za osvajanje Evropskog prvenstva – reprezentacijom Francuske, tokom kojih je zabeležila po pobedu i poraz.
Nosilac igre turske selekcije je Hakan Čalhanoglu, dok je Bogdanović istakao potencijalno veliki značaj napadača Lila, Buraka Jilmaza.
„On ima 35 godina, čovek im je doneo titulu prvaka Francuske ove godine. Nasmejem se nekad, ima ona izreka „bez starca nema udarca“, tako i ovi centarforovi najbolji u Evropi, svi imaju preko 35 godina. Šta je problem? Ne dolaze mlađi, nema ih na tim pozicijama. Ali možda nacionalni tim Turaka ima i najviše internacionalaca u ovom trenutku od kako ja znam za Tursku. Jako jako puno“, naveo je Bogdanović.
Prema rečima sagovornika našeg Miljana Milićevića, favorit za prolazak iz Grupe A su pored Italijana fudbaleri Švajcarske, za koje jedini problem može da predstavlja balkanski mentalitet ukoliko proradi u negativnom smeru.
Čizma nema velika imena, ali – ima ubojit špic i tvrdi đon
„Hrvati su imali sreće u Rusiji, navijaću za Ruse – najbliži su nam, a Zapad bi da nas kinji“
Pometnja u Ukrajini zbog odluke UEFA – još i traže kaznu za Rusiju?!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala