Švajcarac je opomenut, a onda je iskusno pritisak prebacio na Hrvata

© AP Photo / Michel EulerRodžer Federer na Rolan Garosu
Rodžer Federer na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Pratite nas
Rodžer Federer, švajcarski teniser, pokazao je tokom drugog kola Rolan Garosa nesvakidašnje ponašanje pošto je ušao u raspravu sa sudijom i rivalom sa druge strane mreže, a nakon meča imao je i komentar upućen Marinu Čiliću.
Osmi teniser sveta relativno lako je prošao u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je pobedio Hrvata sa 3:1 u setovima (6:2, 2:6, 7:6, 6:2).
Ipak, meč je obeležila ona strana Švajcarca koja nije često viđana do sada, a to je da je Federer na opomenu zbog kašnjenja u prijemu servisa protivnika burno odreagovao.
Navedimo i da je njegova frustracija umesto zvižduka karakterističnih za svađalačko ponašanje tenisera ispraćena aplauzom sa tribina stadiona „Filip Šatrije“.
„Zašto si mi dao opomenu?“, upitao je Federer sudiju u stolici.
Nekadašnji prvi reket sveta zakasnio je na ritern, jer je mu je, kako je rekao, bilo potrebno vreme da sa jedne strane terena uzme peškir da bi prešao na drugi i započeo poen.
Švajcarac je bio toliko iznenađen da se momentalno obratio i 46. teniseru sveta.
„Da li misliš da sam spor?“, upitao je Federer Hrvata, koji mu je odgovorio da se sporna situacija „desila nekoliko puta“.
Federer je potom prigovorio sudiji zbog toga što „nije ništa rekao“ kada je Čilić prethodno servirao pre nego što je on bio spreman, te da je trebalo prvo da dobije nezvaničnu opomenu.
„Više se neću usuditi ni da odem do peškira“, rekao je revoltirani Švajcarac.
Nakon pobede nad Hrvatom, Federer je izjavio da je po malo i sam sebe iznenadio dobrim partijama na startu Rolan Garosa, te da nije očekivao da će igrati tako dobro i da će moći da servira na visokom nivou.
„Bio je to veoma dobar meč koji sam odigrao. Da, bilo je padova, posebno u drugom i trećem setu, ali je bilo i uspona i dobra je stvar što sam igrao mnogo mečeva kao što je bio ovaj. Zato sam i znao kako da rešim te padove. Imam dosta iskustva. Nije bilo prijatno kada je vratio brejk u trećem setu za 4:4, ali sam uspeo da dobijem set i prelomim meč“, rekao je Federer.
U vezi sa spornom situacijom rekao je da na prvu loptu nije shvatao šta mu sudija priča, te da je samo načuo da je opomenut, ali je imao i komentar upućen Marinu Čiliću:
„Hteo sam da znam što sam opomenut jer zaista nisam imao osećaj da nešto odugovlačim. Jednom je Marin servirao dok ja još nisam bio spreman i to čak nije problem, ali nije lepo. Očigledno je da je on želeo da se igra brže, pa je to bila interesantna situacija koja je unela malo energije“, rekao je Federer koji će se u narednom kolu Rolan Garosa sastati sa Dominikom Kepferom.
Đoković skoro pa nepogrešiv u Parizu!
Poslastica za ljubitelje tenisa – Federerovi zvukovi /video/
Novi šok na Rolan Garosu – odustala najbolja teniserka sveta!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala