Najbolji odnosi u istoriji: Vučić sa šefom mađarske diplomatije

© Tanjug / RADE PRELICSastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa mađarske diplomatije Petera Sijarta
Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa mađarske diplomatije Petera Sijarta - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom, da su politički odnosi Srbije i Mađarske najbolji u istoriji.
Vučić je naveo da je važan doprinos unapređenju bilateralnih odnosa dao i izuzetan lični i prijateljski odnos sa predsednikom mađarske Vlade Viktorom Orbanom.
Predsednik Srbije je pohvalio mere koje Vlada Mađarske sprovodi sa velikom odlučnošću od početka pandemije, a radi sprečavanja njenog daljeg širenja, te zaštite zdravlja njenih građana i očuvanja ekonomije.
Istovremeno, Vučić je zahvalio Mađarskoj na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju pruža Srbiji na najvišem političkom nivou na evropskom putu, ali i kroz brojne programe obuka, razvojnu pomoć i slanje eksperata koji pomažu Vladi Srbije u procesu EU integracija.
Selaković i Sijarto u obilasku Hrama Svetog Save - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Selaković i Sijarto obišli Hram Svetog Save /foto/
„Posebno smo zahvalni na ličnom zalaganju ministra Sijarta i najviših zvaničnika Mađarske koji u svim prilikama ističu da Srbija mora što pre da se pridruži Evropskoj uniji“, naglasio je Vučić i dodao da Srbija ostaje posvećena evropskom putu i sprovođenju reformi koje su deo tog procesa.
Mađarski šef diplomatije Sijarto istakao je izuzetne odnose sa Srbijom, kao i blisku saradnju i prijateljske odnose dve zemlje koji su se ponovo potvrdili kroz izrazitu solidarnost i razumevanje tokom borbe protiv pandemije kovida-19.
„Možete računati na kontinuiranu podršku Mađarske u procesu evropskih integracija“, rekao je Sijarto. On je naglasio da će se unapređenje saradnje Srbije i Mađarske nastaviti preko brojnih zajedničkih aktivnosti u mnogim oblastima, kao i da će se podići na nivo strateškog partnerstva, preneo je Tanjug.
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala