Ambasador Kolumbije pozvan u ruski MIP

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada MIP Rusije
Zgrada MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Pratite nas
Ambasador Kolumbije u Moskvi Lopes Kabaljero pozvan je u Ministarstvo inostranih poslova Rusije zbog optužbi Bogote da je Rusija umešana u sajber napade, saopštio je ruski MIP.
Ministarstvo je izrazilo diplomati "iznenađenje zbog neosnovanih izjava ministra odbrane Kolumbije (Dijega) Molana o sajber napadima koji su izvedeni iz Rusije", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu MIP Rusije.
"Ruska strana je naglasila da smo više puta predlagali kolumbijskim partnerima da uspostavimo saradnju u oblasti održavanja međunarodne informacione bezbednosti. Ako kolumbijska strana ima potvrđene činjenice o kompjuterskim napadima i stvarno je zainteresovana da otkrije njihovo poreklo, za to postoje zvanični kanali razmene informacija i odgovarajuća infrastruktura", saopštili su u MIP Rusije.
Rusija je izrazila spremnost za saradnju sa kolumbijskim kolegama po svim pitanjima u interesu održavanja odnosa u duhu prijateljstva i uzajamnog poštovanja.
Ranije je Dijego Molano u intervjuu za listove "Mundo" i "Tijempo" saopštio da vlasti zemlje beleže "sajber napade koji dolaze, između ostalog, iz Rusije, sa ciljem podsticanja nasilja".
Podsetimo, Kolumbiju već mesec dana potresaju protesti zbog poreske reforme. Za ovaj period poginule su 42 osobe, dok su oko 2.000 povređene.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala