Italijan originalnom kaznom „nagradio“ fudbalere za ispadanje iz Serije A

© AP Photo / Antonio CalanniOreste Vigorito, predsednik fudbalskog kluba Benevento
Oreste Vigorito, predsednik fudbalskog kluba Benevento - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
Pratite nas
Oreste Vigorito, predsednik fudbalskog kluba Benevento originalnom kaznom je „nagradio“ svoje igrače koji nisu uspeli da obezbede opstanak u Seriji A, a ideju su mu dali navijači italijanskog tima.
Uoči poslednjeg kola italijanskog fudbalskog prvenstva već je poznato da su Inter i Atalanta obezbedili plasman u Ligu šampiona, dok će se za preostala dva mesta boriti Milan i Napoli koji imaju jednak broj bodova (76), kao i Juventus koji zaostaje sa jednim bodom manje.
Torino je remijem sa Interom obezbedio opstanak u Seriji A, a u nedelju će izabranici Davidea Nikola dočekati ekipu Beneventa koja se priključila ranije otpisanim timovima Krotonea i Parmi u drugom rangu italijanskog fudbala.
Predsednik kluba iz Beneventa pred ovo gostovanje svog tima pripremio je zanimljivu kaznu odbivši da za svoje fudbalere i stručni štab na čelu sa Filipom Inzagijem kupi avionske karte, te će prošlosezonski prvak Serije B put Torina poći autobusom.
Ništa ne bi bilo sporno u ovoj odluci da put od Beneventa do Torina traje oko 12 sati – u jednom smeru.
Zanimljivost je da je Vigorito ideju za ovu kaznu dobio od navijača kluba, koji su preko društvenih mreža pokrenuli priču da bi fudbaleri Beneventa po kazni trebalo da putuju autobusom na svoje poslednje gostovanje u sezoni.
Podigao je trofej i oprostio se od svoje „stare dame“
Zlatanove suze i prokleta kolena – zvezde koje neće videti EVRO
Italijani pišu: Mihajlović blizu dogovora s Juventusom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala