Rusija Americi: A da se izvinite za Hirošimu

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Predstavništvo Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Simferopolju posavetovalo je državnom sekretaru SAD Entoniju Blinkenu da se usredsredi na probleme u svojoj zemlji, umesto što se bavi Krimom.
„Gospodine Blinken, mi ćemo se sami snaći i u radosti i u tuzi. Usredsredite se na probleme Sjedinjenih Američkih Država. Za početak, recite, šta su SAD postigle za 19 godina prisustva u Avganistanu, osim civilnih žrtava. A ako Vas istorija brine, izvinite se za Hirošimu“, napisalo je predstavništvo na svojoj Tviter stranici na engleskom jeziku.
Blinken je 18. maja objavio post, u kome tvrdi da, navodno, ruske vlasti zloupotrebljavaju svoje nadležnosti na Krimu. On je izjavio da SAD osuđuju „zloupotrebe Rusije na Krimu, posebno 18. maja“, na dan sećanja na „deportacije krimskih Tatara sa njihovog rodnog poluostrva koju je pre 77 godina pokrenuo Josif Staljin“.
U tom istom saopštenju je potvrdio da će američka strana učestvovati u forumu „Krimska platforma“ koji je inicirala Ukrajina, a koji je planiran da bude održan u avgustu. Kijev na njemu planira da promoviše na međunarodnom nivou pretenzije na teritoriju Krima.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala