Vesti: Blinkenova poseta Ukrajini - ozbiljno opipavanje terena pred dalje poteze Amerike /video/

© Sputnik / SputnjikSputnjik info
Sputnjik info - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Pratite nas
Pratite uživo vesti Radija Sputnjik.
Večeras u vestima:
  • Američki državni sekretar Entoni Blinken započeo posetu Ukrajini i tom prilikom zamolio Moskvu da prekine agresiju prema Kijevu. Ruski analitičari poručuju da je po sredi ozbiljno opipavanje terena pred dalje poteze Vašingtona.
  • Izgradnja hrvatskog vojnog kampa na Kosovu predstavlja nameru da se on iskoristi u osposobljavanju vojske Kosova, Srbija po hitnom postupku treba da u UN zahteva povlačenje hrvatskog kontigenta iz Kfora, kažu stručnjaci.
  • Spekulacije o promeni granica po etničkim linijama na Balkanu su neopravdane, saopštili ministri spoljnih poslova G7. Analitičari ocenjuju da to može biti platforma za dalje političko nastupanje zapadne alijanse.
  • U svega dva dana, dogodila su se dva napada na Amerikance azijskog porekla na dva kraja SAD. Zbog čega glavni antagonizam prema Amerikancima poreklom sa Dalekog istoka dolazi od – Afroamerikanaca?
  • Lokalne samouprave imaju još dve nedelje da se odazovu javnom pozivu Ministarstva energetike za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.
  • Na prostoru beogradske Autokomande gde se nalaze Topovske šupe biće izgrađen memorijalni centar. Ova odluka je dokaz da treba da slušamo jedni druge i da se uvažavamo, kaže predsednik Saveza jevrejskih opština.
 
Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala