Bela kuća: Ne tražimo eskalaciju sa Rusijom, ali ćemo izražavati zabrinutost

© REUTERS / Jim BourgBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države retorikom i postupcima ne traže eskalaciju odnosa sa Rusijom, ali će pokretati pitanja koja izazivaju zabrinutost, izjavila je portparolka Bele kuće Džen Psaki na brifingu.
„Šaljemo signal da ne tražimo eskalaciju odnosa u retorici i postupcima. Naravno, zadržavamo pravo da organizujemo posledice kada to njeni (Rusije) postupci zaslužuju, ali imamo oblasti u kojima možemo da radimo zajedno, gde je to konstruktivno. To se može odnositi, na primer, na Iran. Ali izražavaćemo zabrinutost kad god se ona bude pojavljivala“, istakla je portparolka.
Američki predsednik Džozef Bajden istakao je u svom govoru u Kongresu povodom 100 dana od početka predsedničkog mandata da Amerika ne želi eskalaciju u odnosima sa Rusijom, ali da će Moskva snositi posledice zbog navodnog mešanja u američke predsedničke izbore i sajber napade.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila je da Rusija pozdravlja izjavu predsednika Bajdena o namerama da izbegne eskalaciju i sarađuje sa Rusijom, ali da se dela aktuelne američke administracije razilaze sa njihovim rečima.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala