Poljakinja gestom ispravila nepravdu prema Rusiji – usred diplomatskog rata

© Foto : Skrinšot / rsport.ria.ruDetalj sa šahovske partije
Detalj sa šahovske partije - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Anatolij Nikitin, predsednik ruske federacije Dama, oglasio se nakon što su zvaničnici Svetskog prvenstva uklonili ruska obeležja u finalu između Tamare Tansjkužine i Natalije Sadovske, rekavši da je poljska takmičarka iz solidarnosti uklonila zastavu svoje države.

U velikom finalu igre Dame viđen je veliki skandal jer su organizatori Svetskog prvenstva usred partije uklonili, najpre, traku na kojoj je pisalo ime ruske takmičarke, uz rusku zastavu, a potom i zastavicu koja je tu stajala od početka meča.

Detalj sa šahovske partije - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Nezapamćeni skandal – ruska zastava uklonjena tokom partije?! /video/

Prvo se oglasio potpredsednik ruske federacije Dama, Anatolij Škodin, rekavši da je sramota što su organizatori ukolonili obeležja, a ubrzo se i javio predsednik Nikitin koji je kazao da je Natalija Sadovskaja iz poštovanja prema protivnici sklonila zastavu Poljske.

„Sadovska je sklonila zastavu, tako da sada obe igraju bez obeležja. Mislim da je slučaj zaključen jer su se Poljaci izvinili za incident“, kazao je Nikitin za „Lentu“.

Nikitin je dodao da je meč trebalo da se odigra pre godinu dana, kada VADA nije uvela sankcije Rusiji, i osudio je način na koji su organizatori uklonili ruske simbole.

„To nije trebalo da se uradi tokom meča i ispred kamera. Trebalo je da objave zvanično saopštenje i da uklone zastavu pre duela“, dodao je.

Sadovska, poljska takmičarka, juri treću titulu i potrebno joj je još 22 poena u preostalih pet rundi. Tansjkužina se vratila iz velikog zaostatka, te je od 32:16 došla do 32:28 i u narednih pet rundi očekuje nas velika borba. 

Poljaci su se izvinili time što je Sadovska sklonila zastavu svoje države, ali i pored toga učinjena je velika nepravda prema ruskoj predstavnici i Rusiji.

Podsećamo, odnosi između Poljske i Rusije u poslednje nisu najbolji, troje ruskih diplomata proterano je iz Poljske, nakon čega je Rusija odgovorila istom merom.

Slučaj „skidanje zastave“; Rusija: Politička provokacija, odgovorićemo im!

Nezapamćeni skandal – ruska zastava uklonjena tokom partije?! /video/

Zbog Srbina je zapaljena vatra – „to svet još nije video“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala