Kamen temeljac za hidroelektranu "Buk bijela", sednica vlada Srbije i Srpske 17.maja

© Sputnik / Lola Đorđević Ana Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Premijerka Ana Brnabić najavila je da će 17. maja biti položen kamen temeljac za hidroelektranu "Buk bijela" na Drini, kao i da će tog dana biti održana zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske u Banjaluci.

 

Brnabićeva je rekla i da bi sledeće godine trebalo da počne gradnja aerodroma u Trebinju, a da je Srbija izdvojila značajna sredstva za eksproprijaciju zemljišta.

Brnabićeva je, takođe, navela da bi krajem jula ili u avgustu trebalo da bude otvoren most "Bratoljub" između Ljubovije i Bratunca., prenosi Tanjug.

"Iskreno se nadam da ćemo konačno krajem jula ili u avgustu otvoriti taj most, koji smo mi završili sa naše strane 2017. godine. Čekalo se otvaranje graničnog prelaza. Taj most će mnogo značiti za ljude sa obe strane mosta", rekla je Brnabić.

Ona je najavila i da će 17. maja biti održana zajednička sednica vlada Srbije i RS.

"Pravili smo pauzu preko godinu dana zbog korone, a sada kada se situacija stabilizovala, 17. maja idemo u Banjaluku, na zajedničku sednicu, da pokrenemo dinamiku oko brojnih projekata", rekla je Brnabić.

U tom smislu, navela je da će 17. maja biti postavljen kamen temeljac za hidroelektranu "Buk bijela", što je, kaže, strateški projekat do kojeg nam je mnogo stalo.

Kada je reč o aerodromu Trebinje, koji je izuzetno važan, Brnabić je izrazila nadu da će se krenuti u izgradnju sledeće godine.

"Izdvojili smo značajna sredstva za eksproprijaciju. Aerodrom biće u vlasništvu Srbije", rekla je Brnabić i dodala da je važan i projekat automatizovane protivgradne zaštite.

Jedna od tema zajedničke sednice vlada biće i otvaranje pograničnih industrijskih zona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala