Kanada iznenadila Srbiju: „Očekivali smo njihov najjači tim“

© AP Photo / Andy BrownbillSrpska teniserka Olga Danilović
Srpska teniserka Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Pratite nas
„Kanada nam stiže oslabljena, očekivali smo njihov najjači tim, jer je ovo kolo takmičenja veoma važno, daje timu šansu da se plasira u Svetsku grupu kojoj svi težimo“, izjavio je selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dušan Vemić.

Teniserke Srbije 16. i 17. aprila u Kraljevu igraju protiv Kanade Bili Džin King Kup (donedavno Fed kup) meč plej-ofa za plasman u kvalifikacije Svetske grupe.

Na Vemićevom spisku su Nina Stojanović, Olga Danilović, Aleksandra Krunić, Ivana Jorović i Lola Radivojević, dok selektorka Kanade Hajdi El Tabah na gostovanje Srbiji dolazi sa sledećim igračicama: Lejla Fernandez, Rebeka Marino, Šeron Fičman i Kerol Žao.

„Iznenađen sam izborom tima sa kojim Kanada stiže u Kraljevo. Sigurno je da su planirali da nosilac bitke protiv nas bude njihova najbolja teniserka Andresku, šesta igračica sveta, ali dogodilo se da je ona u finalu u Majamiju pre nekoliko dana doživela povedu i predala meč u drugom setu, što je desetkovalo redove našeg protivnika. Nema ni Eženi Bušar koja je takođe bila top deset igračica i u poslednjih pola godine se vraća i napreduje, beleži dobre rezultate i uvek je nezgodan protivnik“, rekao je Vemić.

Prvog i drugog takmičenja dana igraju se po dva singl meča i na kraju dubl.

„Stiže nam oslabljena Kanada, a mi smo očekivali njihov najjači tim, jer ovo kolo takmičenja je jako važno, daje timu šansu da se plasira u Svetsku grupu kojoj svi težim. Sa druge strane onaj ko izgubi pada ponovo u zonsko takmičenje koje je jako naporno, iscrpljujuće i sa kojim niko nije srećan. Tu su i Olimpijske igre ove godine, koje takođe imaju težinu i donose prevagu da se najbolje igračice odazovu pozivu selektora za Bili Džin King Kup koji je specifično takmičenje, kao što je i Dejvis kup“, kaže Vemić.

„U dva dana imamo pet mečeva, što je jako zahtevna struktura, ja se nadam i verujem da će naše devojke pokazati formu i timski duh, da će jedne od drugih izvući maksimum i ceo stručni štab će im pomoći da one to i učine. Verujem da će naše devojke pružiti maksimum i dati šansu sebi i našoj reprezentaciji da pobedimo“.

Srbija će imati prednost domaćeg terena protiv Kanade, ali ona neće biti ni blizu toliko značajna koliko bi bila da je dozvoljen dolazak publike.

Vemić, nekada 31. dubl igrač sveta, analizirao je sastav koji će se suprotstaviti njegovim izabranicama.

„Kanada ima dve iskusne igračice u ovom sastavu koji su najavili za dolazak u Srbiju. Od četiri igračice koje stižu najneiskusnija je ujedno i najbolja, to je Lejla koja ima 18 godina i koja je osvojila WTA titulu sada u martu na takmičenju u Montereju. Tu je i veteranka Marino koja se sada vraća tenisu i koja je uvek nezgodna zbog stila igre, Karol Žao nije igrala previše turnira u poslednjih 18 meseci, Fičman je specijalista dubla, umela je ranije dosta dobro da igra i singl, sve u svemu biće zanimljivo, a mi se nadamo da u ćemo u narednih deset dana do meča imati dovoljno vremena da se pripremimo i da naša najbolja igra koju budemo pružili bude dovoljna za pobedu“, zaključio je Vemić.

Pobednik meča u Kraljevu obezbediće plasman u kvalifikacije 2022. u kojima će se boriti za ulazak u završni turnir Bili Džin King kupa, koji će se održati u aprilu 2022. godine, za šampionski trofej boriti 12 najboljih selekcija sveta.

Poslednji put Srbija i Kanada odmerile su snage 2014. u Montrealu kada je do pobede stigao domaćin rezultatom 3:1.

► Federer je prošlost – Ivanišević otkrio da Đoković ima novi cilj

► Đoković otkriva kako će izgledati život u „beogradskom mehuru“ /video/

► Iz Rusije je otišao zbog novca, isti traži i od Novaka – ali ne bi sa njim u „rat“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala