Evropska komisija: Pregovori Nemačke i Rusije ne znače kraj za evropsku strategiju vakcinacije

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja ruske vakcine "Sputnjik Ve" u Kazahstanu
Proizvodnja ruske vakcine Sputnjik Ve u Kazahstanu - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Pratite nas
Evropska komisija ne namerava da odustane od zajedničke evropske strategije za vakcine nakon saopštenja Nemačke da namerava da samostalno kupi rusku vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), rekao je portparol Evropske komisije Erik Mamer u Briselu.
 „Podsećam da mi imamo evropsku strategiju za vakcine, ona predviđa pregovore sa nizom kompanija koje su poznate. To što zemlje-članice mogu doneti odluku da kupe vakcinu od drugih proizvođača (koje ne ulaze u evropski portfelj vakcina), kao što je recimo bio slučaj sa Mađarskom, to ne znači kraj za evropsku strategiju. To su dve različite stvari“, rekao je on, odgovarajući na pitanje novinara o tome da li odluka Berlina da pregovara sa Moskvom znači kraj za evropsku strategiju za vakcine.

Ranije je ministar zdravlja Nemačke Jens Špa izjavio da će Nemačka razgovarati sa Rusijom na bilateralnoj osnovi povodom kupovine ruske vakcine protiv korone „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Pritom je istakao da je potrebno utvrditi kada i koliko vakcina može biti isporučeno.

Prethodno je saopšteno da je Ministarstvo zdravlja Bavarske potpisalo memorandum o razumevanju sa Ruskim fondom za direktne investicije o mogućim isporukama u ovu pokrajinu vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala