Na paradi pobede u Moskvi neće biti lidera stranih država

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaLovci MiG-29 i Su-30SM akrobatskih grupa "Ruski vitezovi" i "Striži" na probi vazdušnog dela Parade pobede
Lovci MiG-29 i Su-30SM akrobatskih grupa Ruski vitezovi i Striži na probi vazdušnog dela Parade pobede - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Gosti iz inostranstva neće biti pozvani na vojnu paradu u Moskvi koja će se održati 9. maja, saopštio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Ovo nije jubilarna godina, zato neće biti pozivni strani gosti“, odgovorio je predstavnik Kremlja na pitanje, da li će inostrani liderima biti poslate pozivnica za 76. Godišnjicu pobede u Drugom svetskom ratu.

Peskov je naglasio da će u ostalim stvarima će, verovatno, važiti uobičajeni režim pozivanja gostiju na paradu, ali će sanitarne vlasti o tim nijansama odlučivati kako taj dan bude približavao.

Ranije je bilo saopšteno da će ove godine na paradi u Moskvi učestvovati oko 12.000 vojnika, više od 190 jedinica vojne tehnike, kao i 76 letelica – 53 aviona i 23 helikoptera. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu zatražio je da se preduzmu mere kako se ne bi dozvolilo širenje kovid 19 među vojnicima prilikom priprema za ovaj događaj. Prva proba vojne parade je održana 31. marta na podmoskovskom poligonu Alabino.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala