Vučić i Harčenko: Saradnjom do stabilnosti na Zapadnom Balkanu

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić i Aleksandar Bocan-Harčenko
Aleksandar Vučić i Aleksandar Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2021
Pratite nas
Politika mira i saradnje neophodna je za stabilnost Zapadnog Balkana, ocenili su danas u razgovoru predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko.

Srpski predsednik i ruski diplomata razgovarali su i o regionalnoj situaciji, posebno o Bosni i Hercegovini i Kosovu i Metohiji.

Vučić i Bocan-Harčenko razmotrili su i planove za održavanje Sanktpeterburškog međunarodnog ekonomskog foruma, koji bi bio prilika za nove razgovore o ekonomskoj saradnji i posebno o trgovinskoj razmeni, za koju je postavljen cilj da premaši četiri milijarde dolara.

Dvojica sagovornika su izrazili zadovoljstvo napretkom ekonomske saradnje Srbije i Rusije i istakli da zajednički infrastrukturni projekti, poput pruge Stara Pazova-Novi Sad i železničkog dispečerskog centra, kao i projekti u oblasti energetike, poput gasovoda od bugarske do mađarske granice, doprinose ekonomskom napretku naše zemlje, saopštila je pres služba predsednika.

Konstatovano je, takođe, da ovi projekti prate planiranu dinamiku.

Predsednik Vučić je zahvalio za novih 100.000 vakcina Sputnik V, koje su juče dopremljene i koje doprinose da se proces vakcinacije u našoj zemlji nesmetano nastavlja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala