Zašto je ruski Krim košmar za Zapad? /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Pratite nas
Sedam godina od referenduma na kom su se građani Krima izjasnili za povratak u okrilje Rusije - Kijev i dalje, uz svesrdnu podršku Zapada, gaji nerealne ambicije o povratku poluostrva. Ne odustaje ni od „hrvatskih snova“ za Donbas, dovlačeći opet vojsku na liniju razgraničenja.

A dok ukrajinski generali prave scenarije blickriga na Donjeck i Lugansk, iz Rusije ih upozoravaju da se ne igraju vatrom.

Preti li novo zaoštravanje u Donbasu?

Kakvi su vojni izgledi Kijeva u eventualnom sukobu? Da li je Zapad spreman da uđe u rat s Rusijom zbog Ukrajine i zašto je ruski Krim njegov košmar? Ima li i eskalacija veze s približavanjem parlamentarnih izbora u Rusiji?

U današnjem izdanju emisije „Svet sa Sputnjikom“ gost u beogradskom studiju je Đuro Bilbija, glavni urednik informativnog portala „Fakti“, video vezom bićemo i u Moskvi,  odakle nam se javlja dopisnik „Večernjih novosti“ iz Rusije Branko Vlahović.

Emisiju uređuje i vodi Tanja Trikić.

Slušajte nas na talasima Radio Novosti 104,7 megaherca, gledajte na Fejsbuku Sputnjika i Radija Novosti, ali i odloženo na Sputnjikovom kanalu na Jujtjubu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala