Kremlj: Vidimo pokušaje politizacije primene ruske vakcine protiv kovida i u Evropi

© Sputnik / Magda Gibelli / Uđi u bazu fotografijaVakcina
Vakcina - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Pratite nas
Pokušaji da se politizuje upotreba ruske vakcine protiv kovida 19 odvijaju se, između ostalog i u Evropi, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Na pitanje novinara da razjasni da li Kremlj zaista ne vidi politizaciju pitanja upotrebe ruske vakcine, na primer, u Evropskoj uniji, Peskov je odgovorio: „Na našu žalost, ne možemo to reći. Znate da se predsednik Putin uvek, od samog početka ove priče, protivio politizaciji vakcina“.

On je dodao da je opšti zadatak svetske zajednice da što brže vakciniše neophodni deo stanovništva kako bi se zaustavila pandemija.

Ruska vakcina protiv korone Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Rusija o pripremi kampanje protiv „Sputnjika Ve“: Zapad iritira naš uspeh
„Predsednik Putin uvek je bio protiv toga da ova tema postane instrument u rukama beskrupuloznih političara i provokatora. Vidimo da se, na žalost, takvi pokušaji dešavaju. Čujemo mnoge izjave, uključujući i iz evropskih zemalja, ne baš najsrećnije izjave“, rekao je portparol Kremlja.

Ali sve ovo, kako je rekao, „ni na koji način ne zaustavlja savesni, sistematski rad i ruskih naučnika i predstavnika Rusije koji zadovoljavaju sve veću međunarodnu potražnju za ovom vakcinom“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala