U Makedoniju stigla prva partija vakcine „Sputnjik Ve“ /video/

© Sputnik / Magda Gibelli / Uđi u bazu fotografijaPošiljka vakcina protiv virusa korona "Sputnjik Ve"
Pošiljka vakcina protiv virusa korona Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Pratite nas
Prva partija vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) iz Rusije stigla je u Severnu Makedoniju, saopštio je ministar zdravlja zemlje Venko Filipče.

Rusku vakcinu su na skopskom aerodromu dočekali ministar zdravlja i ambasador Rusije u Makedoniji Sergej Bazdnjikin. Jedine vakcine koje je Skoplje do sada primilo su 8.000 doza „Fajzera“ iz Srbije doniranih sredinom februara.

​„Prva partija vakcine iz Rusije upravo je stigla u Makedoniju... Zahvaljujem ambasadoru Rusije (Sergeju Bazdnjikinu) na ličnom doprinosu“, izjavio je makedonski ministar na brifingu na aerodromu.

Sa svoje strane, ruski ambasador je podsetio da je ruska vakcina već registrovana u 46 zemalja i da je njen dolazak u Skoplje rezultat saradnje sa vlastima zemlje i tradicionalnih prijateljskih rusko-makedonskih odnosa.

Ranije je Ruski fond za direktne investicije saopštio da je Severna Makedonija registrovala rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ po ubrzanoj proceduri.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala