Kazahstan registrovao vakcinu „Sputnjik Ve“ domaće proizvodnje

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja vakcine "Sputnjik Ve" u Kazahstanu
Proizvodnja vakcine Sputnjik Ve u Kazahstanu - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Pratite nas
Kazahstan je registrovao vakcinu protiv kovida „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) proizvedenu u Karagandinskom farmaceutskom kompleksu, saopštila je pres služba preduzeća.

„Karagandinski farmaceutski kompleks završio je proceduru registracije vakcine protiv virusa korona ‘Gam-KOVID-Vak’ (‘Sputnjik Ve’) na teritoriji Republike Kazahstan“, navodi se u saopštenju preduzeća.

Kako se navodi u saopštenju, 13. februara je od ekspertske organizacije Ministarstva zdravlja Kazahstana dobijen zaključak o bezbednosti, kvalitetu i efikasnosti vakcine na osnovu rezultata razmatranja registracionog dosijea. Na osnovu ovog zaključka, Komitetu za medicinsku i farmaceutsku kontrolu Ministarstva zdravlja poslata je prijava za dobijanje uverenja o registraciji.

Ranije je objavljeno da je Kazahstan 1. februara započeo vakcinaciju protiv virusa korona ruskom vakcinom „Sputnjik Ve“. Prva partija vakcine isporučena je Kazahstanu na osnovu jednokratne dozvole za uvoz.

U fabrici je započeta proizvodnja vakcine od ruskih komponenata. Prema preliminarnim proračunima, već krajem februara ove godine planirana je isporuka oko 90 hiljada doza vakcine „Sputnjik Ve“ kazahstanske proizvodnje u sve regione ove zemlje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala