Dimić: Kosovo nije naše ali moramo da ga vratimo

Pratite nas
Nepristojna čestitka za Dan državnosti od novog američkog predsednika, reakcija na izjavu predsednika SANU o Kosovu, ćutanje svetskih nadležnih institucija na skrnavljenje srpskih svetinja na KiM i odluka da film „Dara iz Jasenovca“ ne uđe u trku za Oskara su teme o kojima svoj stav iznosi akademik Ljubodrag Dimić.
Od četvrtka do četvrtka: Ljubodrag Dimić

U emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ Dimića ćemo pitati da li je američki predsednik znao kakvu poruku šalje čestitkom za Dan državnosti u kojoj navodi da Srbija ima podršku Vašingtona za postizanje „sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji s Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje“?

Očekuje li da li će pitanje Kosova i Metohije biti u gornjem delu liste prioriteta Džoa Bajdena koji je tu funkciju preuzeo u momentu duboke podeljenosti američkog društva?  Da li je saglasan sa stavom predsednika SANU da „Kosovo nije naše i da to treba što pre shvatiti?“ Treba li srpska javnost da se nada zajedničkom saopštenju povodom pitanja rešavanja kosovskog pitanja? Kako treba da se borimo protiv skrnavljenja arheoloških ostataka na KiM da ne bismo ostali bez srpske baštine?

Kakvu pouku možemo da izvučemo iz činjenice da film „Dara iz Jasenovca“ nije prošao u uži izbor za Oskara? Da li je opravdana medijska „zabrinutost“ gde će se održati Sabor SPC na kome će se birati patrijarh?

Emisiju vodi i uređuje Nataša Milosavljević.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala