Rusija proteruje sekretara albanske ambasade

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije i kula Kremlja
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije i kula Kremlja - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2021
Pratite nas
Ambasador Albanije u Rusiji pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova, gde mu je uručena nota o proterivanju prvog sekretara ambasade.
„Ambasador Albanije Arben Gazioni pozvan je 8. februara u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, gde mu je uručena nota Ministarstva kojom se prva sekretarka albanske ambasade u Moskvi Jonida Drogu proglašava 'personom non grata'. Njoj je naloženo da napusti teritoriju Ruske Federacije u roku od 72 sata“, navedeno je u saopštenju spoljnopolitičkog resora.

MIP Rusije ističe da je „ruska strana preduzela ovaj korak kao odgovor na odluku Albanije da pod potpuno izmišljenim izgovorom protera iz zemlje prvog sekretara ruske ambasade u Tirani“.

„Postupke albanske strane posmatramo kao provokaciju sa ciljem sakupljanja političkih poena u uslovima predizborne kampanje koja je počela u Albaniji, dodvoravanja antiruskim snagama na Zapadu i dobijanja njihove podrške. Akcije albanske strane protivreče uveravanjima Tirane o želji za razvojem prijateljskih odnosa između naših zemalja i faktički odlažu izglede za prevazilaženje stagnacije u bilateralnim odnosima. Takva nedoslednost je za žaljenje“, izjavili su u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.

Podsetimo, Ministarstvo inostranih poslova Albanije saopštilo je 21. januara da je ruski diplomata Aleksej Krivošejev proteran iz Albanije, jer je prekršio mere za suzbijanje epidemije virusa korona.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala