Kari ubacio 57, ali je Dončić izjednačio rekord karijere i srušio „ratnike“

© REUTERS / Jerome MironKošarkaš Dalasa Luka Dončić
Košarkaš Dalasa Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2021
Pratite nas
Košarkaši Dalas Maveriksa upisali su pobedu nad Golden Stejtom rezultatom 134:132, a izuzetno uzbudljiv meč s velikim brojem poena obeležili su Luka Dončić i Stef Kari. Slovenac je izjednačio lični rekord sa 42 postignuta poena, dok je fantastični plej Voriorsa brojao čak do 57.

Nije samo Nikola Jokić cepao mrežice u noći između subote i nedelje. Naprotiv! Mnogi su to učinili, a istakli su se pre svih, Luka Dončić i Stef Kari.

Pravi revolveraški obračun imala su dvojica asova. Maestralni Slovenac izjednačio je rekord karijere od 42 poena, dok je Kari bio još inspirisaniji sa 57 poena, samo što to njegovom Golden Stejtu nije bilo dovoljno da izbegne poraz u gostima Dalasu - 134:132.

Dončić je šuterski bio izuzetno raspoložen, 12 od 23 iz igre, sedam od 12 za tri poena, podelio je još i 11 asistencija saigračima uz sedam skokova. 

Slovenac je imao podršku Kristapsa Porzingisa koji je meč završio s dabl-dabl učinkom 18 poena i 10 skokova, Ričardson se zaustavio na 17, a Kleber 16 poena.

​Koliko je dvoboj Dalasa i Golden Stejta bio efikasan, najbolje potvrđuje činjenica da Luka sa 42 poena nije bio najefikasniji akter meča. Bio je to spektakularni Stef Kari, koji je prosto eksplodirao i ubacio je neverovatnih 57 poena, od kojih čak 33 iz šuta za tri poena.

Američki superstar imao je podršku Viginsa sa 22 i Bejzmora koji je dodao 20 poena. Ipak, pobeda je ostala u Teksasu. 

► Jokićevih 50 poena za rekord karijere, šteta što je Denver sve pokvario /video/

► Jokić je brojao do 50, ali opet nije zadovoljan...

► Srpske dame pregazile Litvaniju

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala