Kremlj: Situacija s Navaljnim bez suštinskog uticaja, o istorijskoj ulozi Putina sudiće narod

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj u Moskvi
Pogled na Kremlj u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2021
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da se ne može govoriti o suštinskom uticaju situacije oko Alekseja Navaljnog na političku situaciju u zemlji. Kako je dodao, ulogu predsednika Rusije u istorije odrediće narod, a ne Navaljni.
„U zemlji je u toku priprema za parlamentarne izbore koji će se održati u septembru, odvija se više važnih procesa, stvaranja novih partija. Vidimo različite partijske saveze. To je proces koji ide u više pravaca i zato se ne može govoriti o nekom suštinskom uticaju“, rekao je Peskov.

Odgovarajući na novinarka pitanja u vezi s Navaljnim i onim što je, kritikujući rusku vlast, izgovorio juče u sudu, Peskov je rekao:

„Ne mislim da je na tom osuđeniku kojeg ste pomenuli da govori o mestu koje će Putin da zauzme u istoriji. Bez sumnje, nije. To je na narodu.“

Sve o Alekseju Navaljnom i njegovom planu da smeni Putina, kao i protestima koje je organizovao iz zatvora saznajte u emisiji „Moj pogled na Rusiju“ glavne urednice srpske redakcije Sputnjika Ljubinke Milinčić:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala