Partizan pobedom završio odiseju u Turskoj /foto, video/

© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovićFudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbaleri Partizana savladali su makedonski Sileks sa 3:0 u poslednjem meču na zimskim pripremama u Turskoj.

Sva tri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu. Prvo je Asano dva puta pogađao, da bi konačan rezultat postavio mladi Marko Milovanović, koji je iskoristio poigravanje golmana Božinovskog.

Takođe, savladali su i Zaglembje sa 2:1 i Desnu sa 1:0, dok su jedini poraz pretrpeli od Rubina iz Kazanja (5:2).

Prvo poluvreme protiv osmoplasirane ekipe makedonskog prvenstva nije bilo naročito interesantno. Partizan je dosta grešio, dok su igrači Sileksa u nekoliko navrata bili grubi u duelima, kao da je u pitanju zvaničan meč.

Makedonska ekipa je imala nekolio prilika i poluprilika, ali je mladi golman Lazar Slavković uspešno intervenisao.

​Crno-beli su najbolju šansu imali preko Sume u 42. minutu, međutim, on je jako loše reagovao nakon odličnog pasa Takume Asana.

Partizan je dobro otvorio drugo poluvreme, u 54. minutu Marković je pronašao Sumu, koji ponovo nije bio precizan. Šutirao je iz neposredne blizine pravo u Božinovskog.

Prvi gol na meču viđen je u 63. minutu, kada je Marković prebacio čitavu odbranu Sileksa, Asano je zaobišao golmana protivničke ekipe, a onda levom nogom poslao loptu u mrežu.

Sileks je blizu izjednačenja bio u 75. minutu, kada je Đorđević lako nadskočio mladog Grujića i glavom šutirao pored gola.

Partizan je prednost duplirao u 79. minutu, kada je strelac ponovo bio Asano. On je dobio loptu u prazan prostor, malo je zastao, bio neodlučan, ali je ipak uspeo udarcem u bliži ugao da postigne gol.

Mladi Marko Milovanović je u 85. minutu postavio konačan rezultat. On je iskoristio poigravanje golmana Božinovskog i na praznu mrežu postigao gol.

Partizan je tako pripreme okončao trijumfom, u petak se vraća u Beograd, a Superligu Srbije nastavlja 6. februara, kada će dočekati kruševački Napredak.

► Vuletić za Sputnjik otkrio detalje o borbi sa čudnom upalom pluća

► Partizan na pogon Holendera do treće pobede u Turskoj

► Zvezda završila važan posao u januarskom prelaznom roku

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala