Sputnjik saznaje: Dejan Milojević preuzeo Budućnost

© Foto : ABA / Mega / Ivica VeselinovDejan Milojević
Dejan Milojević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dejan Milojević, srpski košarkaški trener, preuzeo je funkciju šefa stručnog štaba podgoričke Budućnosti, saznaje Sputnjik sport.

Ekipa iz Podgorice u poslednja četiri meča pretrpela je tri poraza i dosadašnji šef stručnog štaba Petar Mijović je odlučio da se povuče sa mesta trenera.

„Petar Mijović je doneo odluku da se povuče sa mesta šefa stručnog štaba, smatrajući da je u interesu kluba to najbolje rešenje u ovom trenutku, sa željom da se tim vrati na pobednički kolosek i uloži maksimalne napore i postigne što više u ovoj takmičarskoj sezoni“, saopšteno je na zvaničnom sajtu Budućnosti.

Mijović je u Budućnosti bio od 2017. godine i za kratak period bio je trener u mlađim selekcijama, potom je bio i u stručnom štabu, a šansu je dobio i kao prvi trener kluba.

„Budućnost Voli, klub u kojem sam dodatno napredovao u karijeri i usavršavao trenerske veštine, doživljavam na poseban način. Moja odluka je rezultat dubokog promišljanja i želje da interese kluba stavim ispred ličnih. Zahvaljujem predsedniku Budućnosti i Upravi kluba na ukazanom poverenju. Bila mi je čast predvoditi šampiona ABA lige. Zahvaljujem se timu i svim zaposlenima u klubu na dosadašnjoj saradnji i toplo pozdravljam navijače i simpatizere Budućnosti“, izjavio je Mijović, a prenosi zvaničan sajt kluba.

Podgoričanima ne ide loše u ABA ligi, posle 14 odigranih utakmica imaju 11/3, međutim, u Evrokupu posle tri meča imaju samo jednu pobedu i teško će izboriti plasman u plej-of.

Mijovića će zameniti Dejan Milojević koji se nadao angažmanu u NBA ligi, ali za sada do istog nije došlo i već nekoliko meseci je bez posla.

Milojević je posle odlaska iz Mege, gde je radio sjajan posao sa mladim igračima, želeo da trenersku karijeru nastavi u Americi i da se u NBA još više usavrši. Ipak, pandemijske okolnosti su promenile planove i nekadašnji reprezentativac je na putu povratka u Budućnost, čiji je dres nosio od 2000. do 2004. godine. 

Rusi protiv Rusa – zbog Partizana /foto/

Za Partizan je morao da zaigra i Veličković, ali se „crno-beli“ iz Rusije vraćaju sa porazom

Magija Teodosića kakvu do sada još nismo videli /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala