Rusija ne voli one što po svoje mišljenje idu na Zapad

© SputnikLjubinka Milinčić: Moj pogled na Rusiju
Ljubinka Milinčić: Moj pogled na Rusiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pogledajte novu epizodu emisije „Moj pogled na Rusiju“, koja obrađuje aktuelne događaje iz Rusije i sveta.
Moj pogled na Rusiju: Ljubinka Milinčić

Autorka emisije, glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić odgovara na sledeće teme:

  • Koji je pravi plan Navaljnog i njegovih sponzora za rušenje Putina?

Aleksej Navaljni, poznati bloger i od strane Zapada proglašen najvećim protivnikom Putina, vratio se u Rusiju posle lečenja u Berlinu i odmah je uhapšen na moskovskom aerodromu zato što se, kao uslovno osuđeni, nije javljao ruskoj policiji. Njegovi saradnici su najavili veliki miting za puštanje blogera iz zatvora, ali je odziv bio veoma mali. Za poznavaoce situacije u Rusiji, to je potpuno logično, jer Rusi ne vole da njima rukovodi neko ko ide po svoje mišljenje na Zapad. Verovatno to znaju i organizatori protesta. Šta je, onda, bio cilj Navaljnog i njegovih sponzora i zašto su na proteste pozivana deca?

  • Gde su danas „deca Gulaga“?

Više od osamdeset hiljada ljudi u Rusiji potpisalo je ovih dana peticiju za podršku „deci Gulaga“. Potpisnici traže da se donese zakon kojim bi se po hitnom postupku omogućilo deci nekadašnjih žrtava represije da se vrate u mesta iz kojih su nekada njihovi roditelji odvedeni u logore, a oni u dečje domove. Gulag je prestao da postoji 1960. godine, njih je danas samo 1.500 i uz svu dobru volju države da pomogne i ublaži posledice represije, i dalje se bore za građanska prava.

  • Hoće li Japan zaratiti sa Rusijom zbog Kurila?

Japanski mediji sve češće govore o mogućem konfliktu sa Rusijom zbog Kurila, ali eksperti zaključuju da Japan u ratu sa Rusijom ne samo da ne bi dobio Kurile, već bi izgubio i svoje ostrvo Hokaidu, na koje bi se iskrcali Rusi.

Prethodne emisije „Moj pogled na Rusiju“:

Sve emisije „Moj pogled na Rusiju“ pogledajte OVDE.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala