Ko pobeđuje, a ko gubi u svetskoj trci za vakcine /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvo jagma za maske i respiratore, a sad su na red došle vakcine. U svetskoj trci za cepivo protiv virusa korona sve je u igri – geopolitika, novac, obaveštajne službe, diplomatija, lična poznanstva. Sve to zato što je izvesno da vakcine ne mogu da se proizvedu dovoljno brzo u dovoljnoj količini.

U situaciji kad 10 posto zemalja sveta raspolaže sa 90 odsto vakcina mnoge države, posebno siromašne ostaju kratkih rukava, a od otimanja se ne preza ni među saveznicima. Da li je zaista svet kao Titanik u kome bi bogati da prigrabe sve čamce za spasavanje? Kako je trka za vakcine zamenila trku u naoružanju? Ko u njoj pobeđuje a ko gubi? Koji su i koliki ulozi? Zašto ne stižu vakcine iz sistema Kovaks? Može li Srbija iz ovog rata da izađe kao pobednik ili bar bez većih trauma?

O ratu za vakcine u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore sociolog profesor dr Slobodan Reljić, dr Marija Gnjatović iz Instituta za primenu nuklearne energije i analitičar i advokat Branko Pavlović.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

Slušajte nas na talasima Radio Novosti 104,7 megaherca, gledajte na Fejsbuku Sputnjika i Novosti ali i odloženo na Jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala