Ruska vakcina protiv kovida „Sputnjik Ve“ registrovana u Emiratima

© AFP 2023 / KARIM SAHIBPogled na Abu Dabi
Pogled na Abu Dabi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo zdravlja i prevencije Ujedinjenih Arapskih Emirata odobrilo je upotrebu ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ po ubrzanoj proceduri, navodi se u saopštenju Ruskog fonda za direktne investicije.
„Ruski fond za direktne investicije objavljuje da je rusku vakcinu protiv virusa korona ‘Sputnjik Ve’ odobrilo Ministarstvo zdravlja i prevencije UAE. Vakcina ‘Sputnjik Ve’ registrovana je u UAE u okviru ubrzane procedure na osnovu rezultata treće faze kliničkih ispitivanja u Rusiji u kojem je učestvovalo više od 33 hiljade ljudi“, objašnjava se u saopštenju Fonda.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima u toku je ​treća faza kliničkih ispitivanja pod nadzorom Ministarstva zdravlja i prevencije UAE i Odeljenja za zdravstvo Abu Dabija na hiljadu dobrovoljaca. Medicinske protokole obrađuje zadravstvena kompanija Abu Dabija (Abu Dhabi Health Services Company).

„UAE su jedan od ključnih partnera Rusije na Bliskom istoku. Cenimo saradnju sa regulatorima UAE i pozdravljamo odobrenje vakcine ‘Sputnjik Ve’. Ruski fond teži da pomogne UAE da dobiju pristup bezbednoj i efikasnoj ruskoj vakcini protiv virusa korona napravljenoj na proverenoj i dobro proučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora. Odluka da se ‘Sputnjik Ve’ uključi u nacionalni portfelj vakcina u UAE važan je korak u zaštiti stanovništva jednom od najboljih vakcina na svetu“, istakao je direktor Fonda Kiril Dmitrijev.

Vakcina „Sputnjik Ve“ već je registrovana u Argentini, Boliviji, Srbiji, Alžiru, Palestini, Venecueli, Paragvaju, Turkmenistanu, Belorusiji i Mađarskoj.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala