Da li je Srbija na Bajdenovoj listi prioriteta?

Pratite nas
Džozef Bajden i zvanično je novi 46. američki predsednik, umesto Valentina Incka u Bosnu i Hercegovinu stiže Nemac Kristijan Šmit, u Srbiji je podneta prva privatna tužba protiv NATO, dok je Grčka najavila proširivanje  teritorijalnih voda u Jonskom moru. Svoj stav o ovim temama daće bivši šef diplomatije SR Jugoslavije Vladislav Jovanović.
Od četvrtka do četvrtka Vladislav Jovanović

Jovanovića ćemo u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ pitati kako će Bajden ujediniti, od građanskog rata, nikada podeljeniju Ameriku? Šta možemo da očekujemo u odnosima Bele Kuće sa Moskvom i Pekingom?  Da li će Bajden zauzeti oštriji stav ima prema Kini I da li će Rusija i dalje biti dežurni krivac? Spremaju li demokrate Kamalu Haris za novog demokratskog kanidata? 

Za šta se Donald Tramp sprema? Mogu li SAD sa Bajdenom da doprinesu napretku Kosova, ali i Srbije? Hoće li novi visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit biti ujedni I poslednji na toj funkciji? Da li će I srpski vojnici biti obeštećeni kao italijanski zbog  bolesti izazvanih NATO agresijom u kojoj se koristio osiromašeni uranijum? Šta za Grčku znači proširenje teritorijalnih voda sa 6 na 12 milja u Jonskom moru i kako će to uticati na već zategnute odnose sa Turskom?

Emisiju koju vodi i uređuje Nataša Milosavljević slušajte na talasima radija Studio B u 21 sat i gledajte na našem Jutjub kanalu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala