Ivkoviću i Vučiću Zlatne značke povodom 100 godina Radničkog

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICDušan Duda Ivković i Aleksandar Vučić
Dušan Duda Ivković i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Legendarnom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas su uručene Zlatne značke povodom obeležavanja 100 godina postojanja Sportskog društva Radnički.

Na svečanosti u Muzeju Jugoslavije, Ivkoviću je priznanje dodeljeno za životno delo, a predsedniku Vučiću za izuzetan doprinos i pomoć.

Duda Ivković, uz brata Slobodana, jedna je od najvećih trenerskih legendi koje su potekle iz sportskog društva sa Crvenog krsta.

Vučić je kao predsednik Republike značajno pomogao Sportskom društvu, a već dugo je počasni predsednik Bokserskog kluba Radnički.

Svečanosti prisustvuju i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Zoran Radojičić, bivši sportisti Radničkog...

Obeležavanje značajnog jubileja upotpunjava izložba "Naš prvi vek", na kojoj su kroz putovanje u istoriju dugo 100 godina predstavljeni značajni rezultati i svi oni koji su stvarali klub i njegovu tradiciju.

Sportstko društvo Radnički osnovano je 1920. godine, kao Beogradski radnički sport klub.

Za vek postojanja, ekipe SD Radnički osvojile su 39 ekipnih seniorskih titula državnog prvaka i 22 Kupa Jugoslavije, u rukometu, boksu, košarci, odbojci, šahu, rvanju, džudou, streljaštvu i ragbiju.

Rukometašice Radničkog su uz to osvojile i tri evropska Kupa šampiona i tri Kupa pobednika kupova Evrope, što su i najveći ekipni uspesi Sportskog društva.

Sportisti Radničkog u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji su pri tom osvojili i 166 pojedinacnih seniorskih titula državnog prvaka, u boksu, rvanju, karateu, kik-boksu, džudou, šahu, streljaštvu, gimnastici i atletici, uz mnoštvo srebrnih i bronzanih odličja i stotine medalja u mlađim kategorijama.

Braneći boje državne reprezetacije sportisti Radničkog osvojili su sedam zlatnih i šest srebrnih medalja na Olimpijskim igrama, tri zlatne, 13 srebrnih i 12 bronzanih medalja na Svetskim prvenstvima i osam zlatnih, 24 srebrne i osam bronzanih medalja na Evropskim prvenstvima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala