Srbin učestvovao u brukanju Atletika od trećeligaša, trener zapretio odlaskom

© AFP 2023 / HANDOUTSrpski fudbaler Ivan Šaponjić na treningu Atletiko Madrida
Srpski fudbaler Ivan Šaponjić na treningu Atletiko Madrida - Sputnik Srbija
Pratite nas
Atletiko Madrid igra sezonu iz snova. Prvi su u Primeri od samog starta nove sezone, prošli su grupu u Ligi šampiona, ali je poraz od trećeligaša u Kup Kralja bio dovoljan da probudi duhove na „Vandi Metropolitanu“.

Naime, trener Dijego Čolo Simeone je posle šokantnog poraza od Kornelje (1:0), u kojem je učestvovao i Ivan Šaponjić, bivši mladi srpski reprezentativac, indirektno poručio da lako može da se desi da dogodine ne bude na klupi giganta iz Madrida.

Nije problem sam poraz, koliko činjenica da ekipa koja se sa ljutim gradskim rivalom Realom trka za titulu u Primeri, vapi za pojačanjima u napadu.

Nedavno je raskinut ugovor sa Dijegom Kostom, pa su Luis Suares i supertalentovani Žoao Feliks nedovoljni za borbu na dva fronta, zbog ubitačnog ritma prouzrokovanog pandemijom virusa korona.

„Trudiću se da ispravimo ovu eliminaciju iz Kupa Kralja ukoliko i naredne godine budem ovde“, poručio je Dijego Čolo Simeone.

Malo je reći da temperamentni Argentinac uživa status legende kluba, ne samo zbog titule koju je kao trener obezbedio „jorgandžijama“ 2014. godine, kao i finala Lige šampiona, već i zbog autoriteta koji uživa od strane fudbalera u crveno-belim dresovima.

Simeone je poslao čelnicima poruku da ne mari previše za to što je klub pod kreditom za „Vandu“, kao i što su plate oko 350 miliona evra bruto, već zahteva da se dovede u kvalitetan napadač, kao pomoć Suarezu i Feliksu.

Prva meta je Arkadijuš Milik iz Napolija, samo što su Italijani zacepili sumu od 15 miliona evra na ime obeštećenja, ali je to previše za igrača kojem ugovor ističe u junu.

Voleo bi Čolo Simeone da mu iz Viga stigne Jago Aspas, ali je on legenda Selte i jasno je da ga klub neće pustiti. Takođe, i on je vezan za Seltu. Neraskidiva je to veza i ljubav...

Milan Lane Jovanović - Sputnik Srbija
Lane Jovanović za Sputnjik: Srbiju stigla strašna kazna za smene Antića i Muslina

Alternativa je Raul de Tomas, centarfor Real Madrida, koji je na kaljenju Espanjolu, a odlično mu ide u Segundi gde je na 17 mečeva čak 12 puta bio strelac. Ipak, jedno je Primera, a nešto potpuno drugo Segunda.

Španski mediji, oni naklonjeni madridskim klubovima, poput Marke i Asa smiruju uzavrele strasti na relaciji Simeone-Atletiko i pišu da nema dileme da će Argentinac produžiti aktuelni ugovor koji je na snazi do leta 2022. godine.

Dovođenje napadača u januarskom prelaznom roku definitivno će dati odgovor na pitanje kakva je sudbina Čola Simeonea na klupi tima s kojim je osvajao titule i kao trener i kao igrač.

Medijski rat Fjurija i Džošue: Pobedilo te je bucmasto dete

Miloš Teodosić dobio sina

„Zmaj“ u 38. godini – nekada najbolji bek, a danas briljira u veznom redu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala