U Argentini uništeno 400 doza ruske vakcine ─ istraga u toku

© Foto : Pravitelьstvo Buэnos-Aйresa / Uđi u bazu fotografijaZdravstveni radnici pre početka vakcinacije stanovništa ruskom vakcinom protiv kovida "Sputnjik Ve"
Zdravstveni radnici pre početka vakcinacije stanovništa ruskom vakcinom protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Četiri stotine doza ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) neće moći da se upotrebi u argentinskoj opštini Olavarija u provinciji Buenos Ajres, zbog kvara prilikom skladištenja u rashladnim komorama, u toku je istraga da li su pokvarene namerno, javio je list „Nasion“ pozivajući se na zvaničnike.

Istragu vodi Marselo Sobrino, državni tužilac sudskog odeljenja opštine Asul (Azul i Olavarija su deo iste sanitarne zone u provinciji Buenos Ajres). Kako je Sobrino naglasio, razmatraju se dva razloga za prestanak rada hladnog lanca: tehnički kvar i namerna promena podešavanja temperature kako bi se vakcine pokvarile.

Predsednik sindikata radnika u opštini Olavarija Hose Stupija odbacio je mogućnost sabotaže, rekavši da je uzrok kvara nemar lokalnih vlasti, koje su vakcine donele vakcinu u bolnicu koja nije prilagođena na čuvanje.

Proizvodnja vakcine Sputnjik Ve  - Sputnik Srbija
Počela masovna vakcinacija „Sputnjikom Ve“ u Argentini

Kako navodi list, pozivajući se na izvore bliske slučaju, istraga se vodi u svim pravcima.

Ruska vakcina „Sputnjik Ve“ prva je vakcina protiv virusa korona koja je stigla u Argentinu. Prva partija od 300.000 doza isporučena je toj južnoameričkoj zemlji 24. decembra, a pet dana kasnije počela je vakcinacija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala