Srpska pravoslavna crkva pred novim izazovima /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom epidemije korona virusa, Srpska pravoslavna crkva prošla je kroz težak period i iskušenja – od posledica ove bolesti preminula su dva stuba srpske crkve – patrijarh Irinej i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a mnoge vladike bile su zaražene.

Tokom epidemije iz crkve su, od strane sveštenih lica, stizale oprečne ocene o samom virusu, vršenju obreda i praznovanja verskih praznika tokom epidemije – crkva povodom toga nije zauzela jedinstven stav.

O tome koji izazovi stoje pred Srpskom pravoslavnom crkvom u predvečerje izbora novog Patrijarha srpskog, kao i položaju SPC tokom epidemije korona virusa, u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govoriće verski analitičar Željko Injac, dok nam se, putem skajpa, iz Holandije uključuje sveštenik Nenad Ilić, starešina Hrama sv. Nikole u Amsterdamu.

Telefonom ćemo pozvati oca Ilariona igumana manastira Draganac na Kosovu i Metohiji, pozvaćemo i Republiku Srpsku odakle će nam se javiti protonamesnik dr Zoran Pajkanović. Iz Hrvatske naši gosti telefonom biće episkop pakrački i slavonski Srpske pravoslavne crkve Jovan Ćulibrk a kako će Srbi u zemljotresom pogođenom području dočekati Božić čućemo od paroha sisačkog  oca  Veselina Ristića.

Emisiju uređuje i vodi Nikola Joksimović.

Slušajte nas na talasima Radio Novosti 104,7 megaherca, gledajte na fejsbuku Sputnjika i Novosti ali i odloženo na jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala