Vesić: Stiže 12 mobilnih kuća u Petrinju i Glinu /video, foto/

© Foto : Sputnjiku ustupio Goran KalamandaSelo Majske Poljane - apokaliptična slika iz sela u kome nema ni jedne neoštećene građevine.
Selo Majske Poljane - apokaliptična slika iz sela u kome nema ni jedne neoštećene građevine. - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Petrinju i Glinu stiže 12 mobilnih kuća od 30, koliko je kupila Mitropolija zagrebačko-ljubljanska Srpske pravoslavne crkve, od donacije u iznosu od 100.000 evra koju je uplatio Grad Beograd, saopštio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je pozvao na Fejsbuku sve građane i kompanije iz Beograda koji mogu da pomognu donacijom Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj kako bi obezbedili pomoć za ugroženo stanovništvo pogođeno zemljotresom.

On je 31. decembra objavio da je Grad Beograd uplatio donaciju Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj u iznosu od 100.000 evra kako bi Mitropolija kupila 30 mobilnih jedinica površine 15 kvadrata sa toaletom.

„Ove mobilne domove srpska crkva će ustupiti najugroženijim porodicama u Hrvatskoj, koje su ostale bez krova nad glavom“, naveo je tada Vesić posle telefonskog razgovora sa mitropolitom Porfirijem.

Prethodno je na Tviteru Srpsko narodno veće (SNV), uz snimak konvoja, objavljeno da stižu iz Srebrenice kontejneri koje je naručila Mitropolija.

​Dan nakon razornog zemljotresa, koji je 29. decembra 2020. pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, SNV je pokrenuo humanitarnu akciju „Banija je naša kuća“, u kojoj se prikupljaju sredstva na poseban žiro račun.

U četvrtak 31. decembra, podeljeno je prvih 10 kontejnera koji su otišli unesrećenima u Majske poljane, Knezovljane, Gornju Bačugu, Donji Klasnić, grad Glinu i selo Moštanicu, saopštilo je Srpsko narodno veće.

​U saradnji s Mitropolijom zagrebačko-ljubljanskom, koja je vrlo aktivna u pomoći Gornjokarlovačkoj eparhiji nadležnoj za područje pogođeno potresom, animiraju se privredne i druge strukture iz Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala