Krivokapić i šefovi poslaničkih klubova o smeni kadrova DPS

© Sputnik / Nebojša PopovićZdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore
Zdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i članovi vlade sastali su se sa šefovima poslaničkih klubova skupštinske većine, a tema su bili odnos Vlade i parlamenta i nastavak procesa smenjivanja, kako je rečeno, nestručnih i korumpiranih kadrova koje je imenovala bivša vlast, piše Dan.

Prema saznanjima lista, na jučerašnjem sastanku u vili „Gorica", usaglašeno je da se tamo gde je neophodno izmene zakoni kako bi reforma javne uprave i imenovanje novih kadrova bili omogućeni i olakšani.

Dogovoreno je i da se sastanci između predstavnika Vlade i parlamentarne većine održavaju svakog vikenda, kako bi se analizirala društveno-politička i ekonomska kretanja i definisale adekvatne strategije nove vlasti.

Sastanku je u ime PzP-a prisustvovao prof. dr Branko Radulović, koji je za Dan ocenio da hitno moraju da budu doneti zakoni o lustraciji i o proveri porekla imovine, i da se preispitaju korupcionaški ugovori, kroz saradnju parlamenta i Vlade.

Radulović je naglasio da se odlučno mora stati na kraj organizovanom kriminalu i korupciji u Crnoj Gori, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala